Ziekteverzuim? Griepvaccinatie = Gezond zorgen.

Griepvaccinatie = gezond zorgen. Zorgverleners die een griepvaccinatie nemen, zorgen voor een extra bescherming voor hun cliënten en voor minder werkdruk door ziekteverzuim. In dit filmpje pleit Ted van Essen, huisarts en griepdeskundige, voor de jaarlijkse griepvaccinatie voor zorgverleners.

Tijdens de 12e editie van HRM in de Zorg op dinsdag 18 september, spreekt Ted van Essen om 11.40 (sessie B3) over de noodzaak van Griepvaccinatie voor zorgverleners, waarna Paul Groothuijse het onderwerp MRSA onder de loep neemt.

Ziekteverzuim? Griepvaccinatie voor uw zorgmedewerkers Ja of Nee?
Influenza: een stille ramp? De wintersterfte onder ouderen was tijdens de griepepidemie schrikbarend: de oversterfte was meer dan 7500. Daarnaast was er ontwrichting van het onderwijs en de zorg. Het ziekteverzuim was verdubbeld. Zorgverleners besmetten kwetsbare patiënten met griep. Wat kunt U doen?
Spreker: Ted van Essen, Huisarts

De MRSA bacterie rukt op!
MRSA: ziekenhuisbacterie op stap buiten het ziekenhuis. MRSA wordt steeds minder een ‘bijzondere bevinding’ binnen zorginstellingen. Wat is MRSA en wat betekent het voor een organisatie als MRSA binnenkomt. Wat zijn de do’s en don’ts.
Spreker: Paul Groothuijse, Verpleegkundige, VaccinatieZorg

Over VaccinatieZorg
Griep is de meest voorkomende verzuimreden in Nederland en kan uw bedrijfsproces nadelig beïnvloeden. Griepvaccinatie voorkomt dit en is een effectieve maatregel om uzelf, uw medewerkers én uw bedrijf gezond te houden. VaccinatieZorg is een landelijk werkende organisatie die jaarlijks bij kleine en grote ondernemingen tienduizenden medewerkers tegen de griep vaccineert. Zij werken samen met Arbo-diensten, verzekeraars en brancheverenigingen om op effectieve wijze het verzuim door griep terug te dringen. VaccinatieZorg verzorgt tevens alle overige bedrijfsvaccinaties zoals Hepatitis A, Hepatitis B en DTP.

Over HRM in de Zorg
HRM in de Zorg  is, al 12 jaar, met jaarlijks 350 deelnemers, hèt congres voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg en welzijn. Neem deel met 3 personen voor slechts  € 245,- . Vol = vol!

Datum: dinsdag 18 september 2018
Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch
Bekijk het volledige programma op www.hrmindezorg.nl

OVERZICHT NIEUWS