Call for papers

De 16 editie van HRM in de Zorg vindt plaats op dinsdag 20 september a.s. in congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch.

Mensgericht organiseren: focus op de balans van HR in de Zorg

De zorg loopt over: een toenemende zorgvraag en een krappe arbeidsmarkt zet de sector verder op scherp. De ervaren werkdruk is gigantisch en de verwachting is dat deze nog verder toeneemt. De mentale vermoeidheid van zorgprofessionals is hoog in een tijd waar we te maken hebben met toenemend verzuim en uitstroom, voortschrijdende vergrijzing en de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag. Het belang van mensgericht organiseren in de zorg is groter dan ooit. Hoe kan HR hier nu écht richting aan geven en wat vraagt dat op bestuursniveau? Hoe geef je invulling aan het HR-beleid als arbeidsmarkttekorten het Nieuwe Normaal zijn? Hoe voer je als organisatie het gesprek en versterk je het innovatieve vermogen van je zorgprofessional? Ga back to basic en daarmee terug naar de kern van je organisatie: Putting People First.

In dialoog over:

  • Strategische Personeelsplanning – en beleid
  • Digitalisering en de veranderende rol van HR-analytics
  • Duurzaam HR-beleid en talentmanagement
  • Verbindend Leiderschap en zelforganisatie
  • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  • (Regionaal) samenwerken aan een vitaal zorglandschap
  • ……

We zijn op zoek naar interessante, leerzame en vermakelijke praktijkverhalen die aansluiten bij het thema toegespitst op de zorgsector. Heb je suggesties voor een interessante actuele praktijkcase, praktische tips, thema’s of een heldere visie? Of zijn er ervaringen buiten de zorgsector, maar zie je raakvlakken binnen het thema? Bekijk de voorwaarden en dien vóór 16 mei een suggestie in.

Alle voorstellen worden op inhoud en samenhang met de thema’s beoordeeld. Uiterlijk 30 juni hoor je of het voorstel geaccepteerd is. Wij gaan ervan uit dat je dan dinsdag 20 september de hele dag beschikbaar bent. De parallelle praktijkcases duren 30-40 minuten.

Voorwaarden:

  • Alléén voorstellen die worden ingediend via het onderstaande formulier worden gehonoreerd.
  • Het onderwerp van de presentatie past binnen het thema en heeft echt (actuele) meerwaarde voor de andere deelnemers
  • Lezingen met commerciële doeleinden kunnen niet worden geplaatst. Hiervoor kun je via de ‘participantenpagina informatie opvragen, deelname met stand of lezing (praktijkcase/workshop) behoort tot de mogelijkheden

 

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN