Terugblik HRM in de Zorg: veilig, met volop inspiratie en interactie!

HR stuurt op DNA in de Zorg: vakmanschap – vernieuwing – verbinding

Over de wet van Sinterklaas, organisatieklimaat en dialogische leiderschap. Over Human REBELS en samen richting geven aan mensgerichte zorg. Waarbij we nieuwe perspectieven en lessons learned delen. Kortom; never waste a good crisis! Veilig & verantwoord ontmoeten en inspireren om in de dagelijkse praktijk stappen te zetten. Zelf, met de afdeling en de organisatie. Bekijk hier onze sfeerimpressie

Tijdens de 14e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg voert dagvoorzitter Jesper Rijpma de dialoog over zeggenschap, professionaliteit en vakmanschap. We delen de belangrijkste HR-les sen van deze crisis en welke grootste HR uitdagingen we zien voor de eigen organisatie. Jesper deelt ook zijn ervaringen tijdens de corona crisis als Hoofd Communicatie in het Máxima MC. Een crisis die als een röntgenapparaat sterktes en zwaktes van de organisaties heeft blootgelegd, ook voor wat betreft HRM.
Keynote spreker Marc Oonk (Mensium) neemt ons mee in deze reis, waarbij niet het reisdoel, maar het vertrekpunt de reis bepaalt. De afgelopen 9 jaar heeft Marc Oonk mogen onderzoeken en bouwen aan het model DNA van Ontwikkeling. Hierin onderscheid hij 12 fases die iedereen tegenkomt bij veranderingen. Hoe zet je een verandering om in een ontwikkeling?

Door het dynamische CANON programma kunnen de 200 HRM’ers uit de care & cure in 2 groepen de verdieping opzoeken in de diverse praktijkcases en workshops. In de interactieve sessie neemt Bart Hufen de deelnemers mee hoe je de transformatie in de zorg van statisch naar dynamisch kunt tillen. Monique Kappert (Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Lonneke op der Heijde (Levvel) delen openhartig hoe game mechanieken effectief werken bij verander vraagstukken. Spelenderwijs de motivatie van jou zelf, het team of zelfs de hele organisatie eenvoudig vergroten!

In de middag deelt Anouk ten Arve (Stichting IZZ) de uitkomsten over het onderzoek Gezond Leiderschap. Vervolgens gaat zij in gesprek met de zaal en Gita Gallé Bestuurder, Prinses Maxima Medisch Centrum en Harm Wijgergangs, Directeur STEVIG Gehandicaptenzorg over:

  • Organisatiekenmerken
  • Leiderschap en samenwerken in de organisatie
  • Kernwaarden van gezond en veilig werken

Kortom; de (zorg) wereld verandert, hoe kijk jij daarnaar?

Aan het einde van de dag blikken we terug en vooruit. Transformatie in de zorg vraagt om menskracht en (sociale) innovatie. Openhartig delen Bert Roelofs (Gelre Ziekenhuizen) en Ellen Boonen, Directeur HRM ’s Heeren Loo hun ervaringen en zoomen we in op Mens, Cultuur en Leiderschap. Een transformatie die gericht is op het vinden van creatieve oplossingen, met een grote rol voor medewerkers in het vinden van die oplossingen. Dát is het wenkende perspectief. In dialoog over richting geven, energie in de organisatie behouden en je kwetsbaar durven opstellen. Van VERanderen naar VOORanderen.

Ook CKC Seminars kijkt vol trots terug op deze geslaagde editie. Op en top veilig, met veel bewegingsruimte, echter met behoud van kwaliteit, interactie en dynamiek. Fijn om weer LIVE te ontmoeten met een programma vol #kennismetbeleving

Sfeerimpressie 2020
Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van HRM in de Zorg 2020:

Wil jij bij het 15-jarig jubileum van HRM in de Zorg zijn? Save the date: dinsdag 21 september 2021 of meld je nu alvast aan met € 150,- korting!

CKC Seminars is initiatiefnemer, bedenker en organisator van het congres HRM in de Zorg. Het team dankt alle sprekers, hoofdsponsor IJK, partners, media en congrescentrum 1931 voor de medewerking. 

Tip: Projectmanagement in de Zorg –  27 oktober

Op dinsdag 27 oktober a.s. organiseren we het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg. Hét jaarcongres voor & door projectprofessionals werkzaam in de care en cure. In één dag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in projectmanagement binnen de gezondheidszorg. Het thema van deze editie is: Keiharde zachte vaardigheden. Laat je inspireren door 4 top keynotes en 15 praktijkcases en interactieve workshops. Is dit congres voor u of een van uw collega’s interessant? Meld dan aan via www.pmindezorg.nl en gebruik kortingscode: CKCZORG50 en ontvang € 50,- korting op de deelnameprijs.

OVERZICHT NIEUWS