Terugblik HRM in de Zorg

Over mensgericht organiseren, veerkracht, vertrouwen en samen naar voren kijken. Richt je op de olifanten en laat het konijnenhok dicht!
De 12e editie vindt dit jaar plaats in Den Bosch. De Bossche bollen vielen dan ook zeker in de smaak, maar ook het programma zat vol inspiratie, praktijkverhalen en interactie. Vol trots kijken wij dan ook terug op deze succesvolle, volgeboekte 12e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg. Samen met 350 HR Professionals uit de care en cure delen we visies en ervaringen om richting te geven aan de oproep van Minister de Jong: “We moeten over de zorgsectoren heen, SAMEN personeelstekorten op pakken”. Veerkracht is essentieel om vooruit te komen in deze complexe arbeidsmarkt. Energiek zijn én wendbaar blijven zijn kernopgaven voor elke HRM’er. Het is een teamopgave voor elke zorgorganisatie.

Op zoek naar de Menselijke Maat.
Voorbij organisatiegrenzen en zorgsectoren.
Met de energieke bijdrage en opening van Arjen Banach, Chief Happiness Officer bij Cosis Gehandicaptenzorg, werd de toon meteen gezet. Ga actief op zoek naar de vernieuwing en naar innovatie om waarde te creëren. Mensgericht organiseren = Energie! Opportunist, Ondernemer en Professioneel Dromer Allard Droste doet hier nog een schepje bovenop. Laat vaste patronen los en bouw volgens het Semco principe een cultuur op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. Na de lunch staan we stil bij het thema ‘Veerkracht’. Zowel in ‘lijf’, met Het Oplaadkwartier door Mariëlle Groenendijk, en veerkracht in het ‘brein’ door Doctor in de Psychologie Elke Geraerts. Hoe kunnen we het brein uitdagen? Laat het konijnenhok dicht en richt je op de olifanten; FLOW vergt FOCUS. Zorgmanager van het jaar en bestuursvoorzitter van Middin, Gertrude van den Brink, neemt ons mee in de 3 trends: iedereen maatwerk, samenwerken in de regio en innovatie. Kortom: kijk naar voren.
Tijdens de praktijkcases en workshops delen we praktijkervaringen, waarbij innovatieve zorgorganisaties uit de care & cure met kansrijke visies aan het woord zijn. Met onder andere de bijdrage van Emma@Work die ervaringen delen rond een inclusieve arbeidsmarkt, het Carrière Switch Project van Pluryn en de 5 finalisten van de Nationale HR Zorg Award. Onder leiding van Sabine Uitslag presenteerden de genomineerde hun project voor meer Werkplezier in de Zorg. Bekijk hier het filmpje
Het programma bood voldoende tijd om inspiratie te delen en de stands te bezoeken. Ook de boekenstands van Elke Geraerts, Bart Durlinger en Wendy Grouve zijn met veel enthousiasme bezocht. Dagvoorzitter Arjen Banach sloot op zeer energieke wijze af en samen met alle aanwezigen gaven we Marit nog een staande ovatie. Blijf aandacht houden voor elkaar, het team en de organisatie. Samen staan we sterk!

Sfeerimpressie met film, foto’s en kennisbank met presentaties
Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u de vorige editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Zorg:

Ideeën of suggesties?
Heeft u suggesties voor het programma 2019, qua thema’s of (praktijk)sprekers óf wilt u zelf een volgende editie spreken? Stuur dan een e-mail naar Joke Dielesen, CKC Seminars:  joke@ckc-seminars.nl of neem contact op via 040-2146213.

HR congreskalender CKC Seminars
Interesse in andere HR of overheid congressen die CKC Seminars organiseert? Bekijk dan hier onze HR Kalender of voor een volledig overzicht van alle events op www.ckc-seminars.nl

HRM in de Zorg is al 12 jaar het jaarcongres vóór en dóór de changemakers van vandaag.

OVERZICHT NIEUWS