Terugblik 17e editie congres HRM in de Zorg

Afgelopen dinsdag vond de 17e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg plaats. CKC Seminars kijkt vol trots terug op deze geslaagde editie en dankt al haar sprekers, participanten, deelnemers, adviesraadleden, communicatiepartner en locatie Congrescentrum 1931 voor de medewerking.

Gedurende de dag zijn we met elkaar in dialoog gegaan over de kansen om zorg dé werkgever van de toekomst te maken. De zorgsector kampt met legio uitdagingen. Veel buiten de scope van de HR-professional, maar er zijn zeker ook zaken die wel door HR kunnen worden aangepakt. Cruciaal is het centraal stellen van de zorgprofessional. Het is tijd voor zichtbare acties en HR dient het voortouw te nemen in deze transformatie om de huidige en toekomstige medewerkers beter te faciliteren. De zorgsector als dé werkgever van de toekomst. Niet alleen in omvang, maar juist in aantrekkingskracht, beleving en waardering. De beste zijn, om de grootste te worden.

Dagvoorzitter en gespreksleider Bert Roelofs opent de dag met zijn sleutel voor duurzame inzetbaarheid: het bieden van ruimte aan onze medewerkers om als vakman te kunnen en mogen blijven werken. Want medewerkers die compassievol hun werk uitoefenen en die autonomie, verbinding en ruimte voor ontwikkeling ervaren hoef je niet gelukkig of inzetbaar te ‘maken’. Keynote spreker Peter Langenbach vertelt over de huidige transformatie in de zorg. Want de zorg in Nederland staat aan de vooravond van een transformatie om de zorg betaalbaar, beschikbaar en hoogstaand te houden voor iedereen. Dit vraagt om authentieke en verbindende leiders die buiten hun eigen comfortzone durven te treden. Bestuurders zijn samen met HR managers aan zet. Creativiteit en professionele ruimte zijn hierbij essentieel en HR heeft de instrumenten in handen om als krachtig breekijzer te fungeren. Peter sluit zijn bijdrage af met zijn persoonlijke motto: “Mensen doen niet wat je zegt, maar mensen doen wat jij doet.”

Tijdens de 20 praktijkcases, workshops en interactieve sessies is er volop interactie en kunnen de bezoekers tijdens de pauzes terecht op de expositie met stands voor vragen en inspiratie.

Het middagprogramma wordt geopend met een interactieve keynote bijdrage van Prof. dr. Annet de Lange rondom duurzame inzetbaarheid binnen zorg en welzijn. Wat werkt wel, wat werkt niet? Annet deelt 5 belangrijke lessen en diverse praktijkvoorbeelden. In een pitch neemt onderzoeker, docent én verpleegkundige Eline de Kok de deelnemers vervolgens mee in haar verwonderingen als het gaat om de uitwerking van rebels leiderschap in zorgorganisaties. En daagt ze de deelnemers uit om op een andere manier om te gaan met rebelse leiderschapspraktijken en zelf een beetje rebels te worden. We sluiten de dag af met een dialoog onder leiding van dagvoorzitter Bert Roelofs rondom modern werkgeverschap. Annet de Lange en Eline de Kok sluiten hierbij aan alsmede ook Babet Hendriks, Directeur HR van KwadrantGroep, winnaar van de Nationale HR Zorg Award. Een goed gesprek waar zij allemaal hun visie delen en in gesprek gaan met elkaar en de zaal.

Sfeerimpressie 2023

Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie:
•    Foto impressie
•    Programma
•    Sprekers
•    Participanten

Wil jij bij de volgende editie van HRM in de Zorg zijn?
Save the date: dinsdag 24 september 2024 of meld je nu alvast aan!

Heb je suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil je ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl, of neem contact met ons op via +31(0)40-2146200.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN