DNA van ontwikkeling in de Zorg

De Reis, welke rol heb jij?

Niet het reisdoel, maar het vertrekpunt bepaalt de reis. Ligt de eindbestemming om de hoek of moet er een bus, trein of zelfs vliegtuig aan te pas komen? Als we een organisatieontwikkeling aangaan, ligt de focus vaak op het einddoel. Daarmee wordt regelmatig vergeten dat de ene medewerker vanuit zijn kennis en ervaring met meer gemak naar het einddoel beweegt (of al dichterbij is), dan de ander. Daarom is het zo belangrijk om niet alleen het einddoel, maar ook het vertrekpunt in kaart te brengen.

De afgelopen 9 jaar heeft Marc Oonk mogen onderzoeken en bouwen aan het model DNA van Ontwikkeling. Hierin onderscheid hij 12 fases die iedereen tegenkomt bij veranderingen. Opvallend eenvoudig waren deze fases te plotten op de coronacrisis. Eigenlijk gaat het helemaal niet om de coronacrisis en al wat dit met zich meebrengt. Maar hoe zet je een verandering om in een ontwikkeling? Daarover gaat deze inspiratiesessie. Marc Oonk neemt jullie mee in de eerste 4 cruciale fases. Wat is kenmerkend aan deze fases, welke belemmeringen kun je verwachten en welke hulpbronnen kun je aanboren om naar een volgende fase te komen? Daarbij zal hij gebruik maken van de metafoor van een reis en de rollen van de reisleider en de reiziger. Hij vooronderstelt dat jij je herkent in 1 of beide rollen.

Laat je inspireren door Marc Oonk, Directeur Mensium, Spreker en Inspirator en Auteur van het boek DNA van ontwikkeling op dinsdag 22 september tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg!

Alvast een kleine inspiratie? Bekijk zijn webinars tijdens de coronacrisis!
Eigenlijk gaat het helemaal niet om de coronacrisis en al wat dit met zich meebrengt. Het gaat om jou! Hoe ga jij om met een verandering die op jou afkomt. Tijdens enkele webinars heeft Marc de vier eerste fases van het DNA van ontwikkeling behandeld. Het zijn de fases die bepalend zijn om van een verandering die op je afkomt een ontwikkeling voor jezelf te maken. Deze 4 fases zijn:

Webinar 1: Onrust
Webinar 2: Oproep
Webinar 3: Weerstand
Webinar 4: Oriëntatie

Over HRM in de Zorg – dinsdag 22 september 2020
HRM in de Zorg is al 14 jaar hét grootste HR congres voor de zorg. Opgezet voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Het thema in 2020 is ‘HR stuurt op DNA in de Zorg. Vakmanschap – Vernieuwing – Verbinding’.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-. Schrijf je nu in!

OVERZICHT NIEUWS