WGA en de financiële aspecten van de WGA

Binnen de zorg is het verzuimpercentage hoger dan het landelijk gemiddelde. Meer specifiek schommelt het verzuimpercentage binnen de zorg rond de 7%, dat is zo’n 2% boven het landelijk gemiddelde. In onze workshop WGA en de financiële aspecten van de WGA, gaan wij daarom dieper in op verschillende situaties waarbij het verzuim niet voorkomen is. Wanneer het verzuim niet opgehouden is te bestaan, maar de werknemer de 104 weken heeft volgemaakt en in de WGA is terechtgekomen.

Wat je ook doet op het gebied van verzuim, er zijn altijd (ex-) medewerkers die instromen in de WGA. De kosten daarvan zijn vele malen hoger dan de kosten van 104 weken loondoorbetalingsverplichting. WGA kosten die voortvloeien uit verzuim worden vaak ten onrechte als niet beïnvloedbaar gezien. Tijdens deze workshop word je bijgepraat over de WGA en krijg je tips om de regie op jouw WGA-lasten terug te pakken.

Deze praktijkcase wordt aangeboden door VCSW en vindt plaats van 11.45 – 12.25 uur, tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg op dinsdag 21 september a.s. Bekijk hier het volledige programma.

 

15 JAAR HRM IN DE ZORG…NOOIT MEER HETZELFDE?!
HRM in de Zorg is al 15 jaar hét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. Je bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor jou.

Save the date: dinsdag 21 september 2021. Schrijf je nu zorgeloos in! De tweede én derde persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kunnen zich met 50% korting registreren en betalen slechts € 172,50,-. Ben jij er ook bij deze jubileumeditie? Meld je aan!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN