Transformatie in de zorg; van statisch naar dynamisch. Praktijkcase bij Franciscus Gasthuis & Vlietland en Levvel

Twee inspirerende praktijkcases door Bart Hufen, expert op het gebied van gedragsverandering via gamification
Welke game mechanieken werken effectief bij verander vraagstukken, met in het bijzonder de GameStorm methodiek? 

1) Een praktijkcase van Franciscus Gasthuis & Vlietland
Succesvolle organisaties weten de tand des tijds naar hun hand te zetten en worden game changer op het zakelijk speelveld. Ontdek hoe je game elementen kunt gebruiken om jouw organisatie te transformeren van statisch naar dynamisch. Ervaar hoe je jouw effectiviteit als HR manager kunt verbeteren en de invloed op teams kunt vergroten. Ontdek hoe je onderling plezier kunt hebben terwijl je een veranderplan samenstelt!
Monique Kappert deelt hoe het ziekenhuis continu in beweging is. Dit vraagt ook een mee veranderende afdeling Kwaliteit & Innovatie. Om met het hele team op een unieke en actieve manier na te denken over de ondersteuning van het ziekenhuis bij continu verbeteren, hebben we een GameStorm georganiseerd. Dit leverde een dag met veel energie, goede sfeer en concrete ideeën en acties op.

2) Een praktijkcase van Levvel
Succesvolle organisaties weten de tand des tijds naar hun hand te zetten en worden game changer op het zakelijk speelveld. Ontdek hoe je game elementen kunt gebruiken om jouw organisatie te transformeren van statisch naar dynamisch. Ervaar hoe je jouw effectiviteit als HR manager kunt verbeteren en de invloed op teams kunt vergroten. Ontdek hoe je onderling plezier kunt hebben terwijl je een veranderplan samenstelt!
Lonneke op der Heijde deelt hoe en waarom Levvel een gamification applicatie heeft laten ontwikkelen om jongeren in hun kracht te zetten. De app Dream Builder wordt als integraal onderdeel binnen een coachingstraject ingezet om jongeren van 16-27 te stimuleren hun eigen Big 5 in te vullen (de Big 5 onderdelen zijn: support, wonen, school/werk inkomen en welzijn). Op deze manier kunnen jongeren, naast de gebruikelijke middelen, spelenderwijs inzicht krijgen in wie ze zijn en wat ze kunnen én kunnen ze concreet acties verzinnen én inplannen die hun in staat stellen dromen te realiseren.

Bart Hufen is expert op het gebied van gedragsverandering via gamification. Vanuit zijn bedrijf BrandNewGame ontwikkeld hij digitale tools die organisaties helpt hun uitdagingen om te zetten in verbetering. Hij schreef hier ook twee boeken over en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Tijdens deze twee korte, dynamische sessies legt Bart uit welke game mechanieken effectief werken bij verander vraagstukken, met in het bijzonder de GameStorm methodiek.

Kortom, laat je 22 september tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg inspireren door de sprekers hoe je op basis van bewezen spelmechnieken de motivatie van jou zelf, het team of zelfs de hele organisatie eenvoudig kunnen vergroten!

  • Monique Kappert, Manager Kwaliteit & Innovatie, Franciscus Gasthuis & Vlietland
  • Lonneke op der Heijde, Programma coördinator Overgang naar Volwassenheid, Levvel
  • Bart Hufen, Oprichter en Concept ontwikkelaar, BrandNewGame bv, Initiator van de Gamification Academy en auteur ‘Gamification, als motor van verandering’.

Interesse in een verdieping of is deze sessie volgeboekt? Schrijf je dan in voor de Masterclass Transformatie van Bart Hufen op 17 november via masterclass-transformatie.nl 

Over HRM in de Zorg – dinsdag 22 september 2020
HRM in de Zorg is al 14 jaar hét grootste HR congres voor de zorg. Opgezet voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Het thema in 2020 is ‘HR stuurt op DNA in de Zorg. Vakmanschap – Vernieuwing – Verbinding’.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-. Schrijf je nu in!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN