Terugblik 16e editie HRM in de Zorg

Tijdens de succesvolle 16e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg zijn we met een groep van ruim 320 HR-professionals in dialoog gegaan over mensgericht organiseren en de balans van HR in de Zorg. De toenemende zorgvraag, een krappe arbeidsmarkt, de ervaren werkdruk en grote mentale vermoeidheid van zorgprofessionals en nog vele andere belangrijke vraagstukken maakt dat het belang van mensgericht organiseren in de zorg groter is dan ooit. Hoe kan HR hier richting aan geven en wat vraagt dat op bestuursniveau? Hoe geef je invulling aan het HR-beleid als arbeidsmarkttekorten het nieuwe normaal zijn? En hoe voer je als organisatie het gesprek en versterk je het innovatie vermogen van je medewerkers?

Dagvoorzitter en ex-topsporter Sanne van Paassen trapt de dag energiek af en laat de deelnemers direct echt verbinding met elkaar maken door naar elkaars intenties te luisteren. Keynote Tommie Niessen zet de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart. Werken in de zorg, daar mogen we trots op zijn! Tommie benoemt de cruciale rol van HR in de zorgsector. Hoe heb jij als HR-professional impact op de medewerkers? En wat zou je morgen anders aanpakken?

Tijdens de 20 praktijkcases, workshops en interactieve sessies zochten we verder de verdieping op en tijdens de pauzes bezochten de deelnemers de uitgebreide informatiemarkt met stands.

Het middagprogramma wordt geopend met een dialoog over hoe je als HR-professional zuurstof organiseert voor jezelf en jouw organisatie. Anouk ten Arve leidt de dialoog in met drie thema’s: herken de belemmeringen van HR, Focus op wat werkt en ruim op wat niet werkt en pak je positie als strategisch HR-manager. Vervolgens gaan we aan de hand van diverse stellingen in gesprek met sprekers Rianne Jasperse (De Wever) en Bert Roelofs (Rivas Zorggroep) en met de zaal. We sluiten de dag af met een inspirerend en activerend verhaal van Niek van den Adel. In de zorg hebben we een grote uitdaging om ons personeel te binden, te behouden en gezond te houden. Maar daarnaast is het vooral ook belangrijk om voor onszelf te blijven zorgen. Wat kunnen we leren van een man die op zijn 28e ogenschijnlijk alles verloor, maar daardoor veerkrachtiger werd dan ooit? Niek nam de deelnemers mee in zijn verhaal, een verhaal met een lach en een traan, waardoor de deelnemers geïnspireerd, geactiveerd en energiek de zaal verlieten.

Sfeerimpressie 2022
Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u deze editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Zorg:
•    Foto impressie  
•    Programma
•    Sprekers
•    Partners

CKC Seminars is initiatiefnemer en organisator van het congres HRM in de Zorg. Wij danken de adviesraad, sprekers, hoofdsponsor IJK, participanten, deelnemers, communicatiepartners en Congrescentrum 1931 voor de medewerking.

Wilt u volgend jaar ook bij de 17e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: dinsdag 19 september 2023 of meld je nu alvast aan!

Heeft u suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil u ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl, of neem contact met ons op via +31(0)40-2146200.

 

OVERZICHT NIEUWS