Slimmer werken, samen werken.

Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte!
Hoe gaan zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt te lijf? Hoe werken ze aan de juiste zorg op de juiste plek en zetten zij (steeds vaker) technologie in? En wat is de impact op het werk van de zorgprofessional?

De publicatie Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte bevat 12 inspirerende voorbeelden. Het is een uitgave van ZMT! en Stichting FWG. Een deel hiervan stond eerder in het themahoofdstuk Zorgprofessionals maken de toekomst! van het NVZ-brancherapport uit 2018. Organisaties die toen aan het woord kwamen vertellen hoe het er nu voorstaat. Welke lessen zij geleerd hebben en wat corona voor hen betekend heeft, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en samenwerking. Aan de hand van de actualiteit hopen NVZ en FWG de zorgorganisaties daarmee opnieuw te inspireren.

Ook komen nieuwe organisaties en voorbeelden van vernieuwend werken aan bod in de publicatie. Zoals werken en leren in een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op de spoedeisende hulp. En om zorg dichterbij de patiënt te organiseren, werken steeds meer artsen en verpleegkundigen ook buiten de muren van de eigen instelling. Of ze zetten technologie in om communicatie en zorg op afstand mogelijk te maken.

Tip via Sabine Scheer, NVZ en lid van de Adviesraad HRM in de Zorg:
Ben je benieuwd naar deze publicatie?! Goed nieuws, je kan het boekje hier downloaden (pdf). Leuk om te weten is ook dat we een aantal voorbeelden voor langere tijd in een vlogreeks gaan volgen. Deze vlogs zullen periodiek op de website van ZMT! te vinden zijn.

Lustrum editie: 15 JAAR HRM IN DE ZORG…NOOIT MEER HETZELFDE?!
HRM in de Zorg is al 15 jaar hét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. Je bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor jou. Save the date: dinsdag 21 september 2021, congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Schrijf je in voor 15 juni en ontvang € 100,- korting! Je betaalt slechts € 245,- excl. BTW. Bovendien mag je een collega meenemen met 50% korting. Meld je aan!

OVERZICHT NIEUWS