Plenaire sprekers bekend

Op dinsdag 20 september vindt de 16e editie van het congres HRM in de Zorg plaats met als thema: Mensgericht organiseren: focus op de balans van HR in de Zorg. Meld je hier aan 

De zorg loopt over: een toenemende zorgvraag en een krappe arbeidsmarkt zet de sector verder op scherp. De ervaren werkdruk is gigantisch en de verwachting is dat deze nog verder toeneemt. De mentale vermoeidheid van zorgprofessionals is hoog in een tijd waar we te maken hebben met toenemend verzuim en uitstroom, voortschrijdende vergrijzing en de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag. Het belang van mensgericht organiseren in de zorg is groter dan ooit. Hoe kan HR hier nu écht richting aan geven en wat vraagt dat op bestuursniveau? Ga back to basic en daarmee terug naar de kern van je organisatie: Putting People First.

Inspirerende keynote visies

Medewerkers eerst! – Aangeboden door IJK
Tommie Niessen (bekend van o.a. Tommie in de zorg) schrijft, filmt en spreekt over de zorg. Alles met één doel; de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten. Werken in de zorg is mooi en daar mogen we trots op zijn. Tijdens HRM in de Zorg heeft Tommie aandacht voor de cruciale rol van HR in de zorgsector. Welke impact heeft jouw HR afdeling op medewerkers?
Tommie Niessen, Verpleegkundige, spreker en auteur van ‘Tommie in de Zorg’, ‘Tommie in gesprek’ en ‘Kastanjehoeve’

Veerkracht komt uit jezelf, ik geef je alleen een zetje
We hebben met HR in de Zorg een uitdaging om ons personeel te binden, te behouden en gezond te houden. Maar daarnaast ook vooral om goed voor onszelf te blijven zorgen. Hoe blijf je veerkrachtig als de klappen van boven en onderen komen, de (arbeids) markt nog verder onder druk komt te staan én hoe faciliteer je dat medewerkers zichzelf op één gaan zetten. Wat kunnen we leren van een man die op zijn 28ste ogenschijnlijk alles verloor, maar daardoor veerkrachtiger werd dan ooit?
Niek van den Adel, Spreker en Auteur van o.a. ‘Zet de patiënt op 2’, ‘Crash’ en ‘De Lamme leidt De Blinde’

Plenaire dialoog

Zuurstof voor zorgprofessionals: begint bij jezelf!
Zorgprofessionals zijn het hart van je organisatie. Echter hun hartslag wordt hoger en oververmoeidheid dreigt. Om hartfalen van je organisatie te voorkomen is inzicht en actie nodig! Dit begint bij jou als HR-professional en strategisch businesspartner. Hoe organiseer je zuurstof voor jezelf en pak je de organisatie aan? De plenaire dialoog is opgedeeld in twee delen:

  • Inzicht: Het hart in balans en de rol van HR hierin. Wat zijn de valkuilen en succesfactoren die in de afgelopen 10 jaar naar boven zijn gekomen.
  • In actie: in dialoog met 3 organisaties en de zaal: Wie ben je als HR-professional en strategisch business partner. Hoe organiseer je zuurstof voor jezelf? En wat zet je in om succesvol een organisatiestrategie in te voeren.

Anouk ten Arve, Programmamanager bij Stichting IZZ en Auteur van het managementboek ‘Zuurstof voor Zorgprofessionals’
Bert Roelofs, Manager Mens, Cultuur en Leiderschap, Rivas Zorggroep
Rianne Jasperse, Manager HRM, De Wever

Save the date: 20 september 2022! Je betaalt slechts € 345,- excl. BTW. Elke tweede en derde persoon van jouw organisatie kan deelnemen met 50% korting (full fee). De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch, catering en documentatie

OVERZICHT NIEUWS