Nieuwe functie zorghulp brengt meer continuïteit in de thuiszorg

Krapte op de arbeidsmarkt en een toenemende vraag naar zorg maken dat de zorg onder druk staat. Om de continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen, moeten organisaties slimmer en anders werken. KwadrantGroep onderzocht in 2 pilots of taken van professionals binnen de thuiszorg door niet-gediplomeerde zorgmedewerkers gedaan kunnen worden. Het antwoord is JA! Inmiddels zet KwadrantGroep in haar hele werkgebied 90 zorghulpen in. Zorghulpen nemen laagcomplexe taken over van gediplomeerde zorgprofessionals (verzorgenden IG en verpleegkundigen), zoals ondersteuning bij wassen, aan- en uitkleden en het aan- en uittrekken van steunkousen. Zo ontstaat ruimte bij de reguliere thuiszorgteams om complexere zorg te blijven leveren.

KwadrantGroep won met dit project de Nationale HR Zorg Award! 

Projectleider Anneke de Groot vertelt in een parallelle sessie over de implementatie van deze nieuwe functie. O.a. over de uitdaging deze zorg gefinancierd en de nieuwe collega’s geaccepteerd te krijgen.

HRM in de Zorg vindt plaats op dinsdag 19 september a.s. Schrijf je in en betaal €395,- excl. BTW per persoon! De tweede én derde persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kunnen zich met 50% korting registreren en betalen slechts € 197,50,-. Klik hier voor meer informatie en registratie.

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN