De zorg heeft leiders nodig die met chaos durven omgaan

In zijn keynote lezing op het jaarcongres HRM in de zorg benadrukt Peter Langenbach, voormalig bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis en huidige directeur van Zilveren Kruis, de noodzaak van een andere vorm van leiderschap in de zorg. Ondanks de hoge internationale waardering voor de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg, staat de sector voor aanzienlijke uitdagingen, waaronder personeelstekort en verzuim. In deze samenvatting van de keynote ontdek je waarom Peter pleit voor leiders die de chaos omarmen, buiten hun comfortzone treden en het algemene belang boven dat van hun organisatie stellen.

Als het gaat om de kwaliteit van zorg staat Nederland in de top 10 van de wereld. We behoren samen met landen als Noorwegen en Australië tot de best presterende landen.

Toch kent de zorgsector grote knelpunten, waarbij geld al lang niet meer het grootste probleem is. Dat is namelijk het vinden en binden van medewerkers. Het verzuim is, zeker na de heftige Covid-periode, enorm hoog. Door de hoge werkdruk vallen zorgmedewerkers uit en de uitstroomcijfers dalen maar niet.

Er is dus veel aan de hand in de zorg. Zorgorganisaties gaan op dit moment door een periode van chaos en zijn op zoek naar de juiste transformatie. Om met chaos om te kunnen gaan en een weg hierin te vinden, is een andere vorm van leiderschap nodig.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees snel verder

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN