Lessen uit de crisis: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis zet medewerkers in de lead

Hoe hou je je medewerkers in de lead op grond van professionaliteit, autonomie en inspraak.

Tijdens de Covid-19 crisis tonen de units in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen veel daadkracht om de problemen het hoofd te bieden. Eén van de sleutelfactoren is dat de autonomie laag in de organisatie wordt gelegd. Door de bestuurders wordt gevraagd hoe die ingeslagen weg bestendigd kan worden.

Tijdens deze workshop laat Dianne Fransen zien hoe het CWZ de medewerkers in de lead wil laten op grond van professionaliteit, autonomie en inspraak. Korte gerichte (pulse) onderzoeken blijken veel bij te dragen aan het op gang brengen van het goede gesprek. In deze workshop gaat Dianne ook in op de spanning die ontstaat als het management gevraagd wordt om de zaken meer los te laten. Verder zal ter sprake komen hoe het CWZ dit combineert met de wens om ook organisatie breed te verbeteren.

Jan Prins zal in de workshop een toelichting geven op de modellen die achter deze invulling zitten. Hij zal daarbij inspirerende voorbeelden van ‘actie-onderzoek’ uit de andere (zorg)organisaties inbrengen. Laten we samen sneller leren!

Laat je tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg op dinsdag 22 september inspireren door de sprekers:

  • Dianne Fransen, Hoofd arbo & gezondheid en loopbaan, kartrekker sterk in je werk, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen
  • Jan Prins, Senior adviseur, founder onderzoek- en adviesbureau SKB Amsterdam

Sessie D4 vindt plaats van 15.25-16.05 voor groep 1, en van 16.40-17.20 voor groep 2. Bekijk hier het volledige Canon programma.

Over HRM in de Zorg – dinsdag 22 september 2020
HRM in de Zorg is al 14 jaar hét grootste HR congres voor de zorg. Opgezet voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Het thema in 2020 is ‘HR stuurt op DNA in de Zorg. Vakmanschap – Vernieuwing – Verbinding’.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-. Schrijf je nu in!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN