Buitenland biedt duurzame oplossing voor personeelstekorten in de zorg

De zorgsector kampt met enorme uitdagingen op het gebied van werkdruk en krapte op de arbeidsmarkt. De komende tijd zal dit verder toenemen. Dit terwijl in andere landen enthousiaste zorgprofessionals geen passend werk kunnen vinden. Vanaf vorig jaar weet Yomema de vraag en het internationale aanbod succesvol bij elkaar te brengen.

“Wij voorzien in een deel van de enorme vraag naar personeel in de VVT, vooral voor ziekenhuizen maar tegenwoordig ook steeds meer voor de wijkverpleging”, zegt Stef van Bladel, eigenaar van Yomema, dat staat voor Your Medical Matchmaker. “Het gaat vooral om hoger opgeleide verpleegkundigen, waar zorginstellingen vandaag de dag om staan te springen.” Eigenlijk is het simpelweg een kwestie van vraag en aanbod, maar bij het hele proces van werving en selectie in het buitenland, het leren van de Nederlandse taal, het in Nederland huisvesten en aan het werk stellen, komt ontzettend veel kijken. Het managen van dit totale proces neemt Yomema volledig op zich, legt Van Bladel uit.

Lees het volledige artikel via Bron: Skipr

Your Medical Matchmaker is een van de Exposanten tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg op dinsdag 17 september 2019 in Den Bosch. Maak tijdens deze dag kennis, via standnummer 9 op de uitgebreide informatiemarkt. Of laat je inspireren door het uitgebreide programma.

Over HRM in de Zorg – dinsdag 17 september 2019
HRM in de Zorg is al 13 jaar, met jaarlijks 350 deelnemers, hét grootste HR congres voor de zorg. Opgezet voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Het thema in 2019 is ‘Anders organiseren, werken én denken in de zorg. Is HR klaar voor 2020?’ 

Kom met 3 personen voor slechts € 295,- (non-profit)
Of bezoek het congres met de Cluster HRM en vraag naar de kortingstarieven, vanaf 6 personen.

OVERZICHT NIEUWS