Programma 2022

08.30 uur Registratie bezoekers op de informatiemarkt

09.10 uur Welkomstwoord door CKC Seminars

Sanne van Paassen
09.20 uur Opening door de dagvoorzitter

Het leven, dat is pas topsport
Als ex-topsporter dacht ik in mijn topsport tijd dat ik aan topsport deed. Maar juist toen ik stopte met mijn sportcarrière ontdekte ik: het leven dat is pas topsport! En vooral juist de afgelopen tijd in de zorg, dat is pas topsport. Hoe zorg jij ervoor dat je snel en eenvoudig schakelt van die AAN – naar UIT knop. Zodat je duurzaam wint. En wat nog belangrijker is zakelijk wint, zonder dat je privé verliest. Weet ook: antwoorden vind je in beweging: dus laat je verrassen en blijf vooral niet stil zitten.

Sanne van Paassen

Spreker, Peak Performance Coach, Cycling Commentator, Eurosport en Winnares wereldbeker klassement veldrijden seizoen 2010/2011


Tommie Niessen
09.45 uur Keynote: Medewerkers eerst!

Tommie Niessen (bekend van o.a. Tommie in de zorg) schrijft, filmt en spreekt over de zorg. Alles met één doel; de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten. Werken in de zorg is mooi en daar mogen we trots op zijn. Tijdens HRM in de Zorg heeft Tommie aandacht voor de cruciale rol van HR in de zorgsector. Welke impact heeft jouw HR afdeling op medewerkers?

Tommie Niessen

Verpleegkundige, spreker en auteur van ‘Tommie in de Zorg’, ‘Tommie in gesprek’ en ‘Kastanjehoeve’

Aangeboden door IJK

10.30 uur Pauze en bezoek stands op de informatiemarkt
 

11.00 uur Praktijkcases ronde A

Brenda Varkevisser
A1 - Hoe combineer je een goed inwerktraject met 'de waan van de dag'?

De arbeidsmarkt staat flink onder druk. Het wordt steeds lastiger om nieuwe medewerkers te vinden. Daarom is het van groot belang om als Raamwerk aandacht te geven aan het behoud van medewerkers. Een eerste start met een warm welkom is daarbij cruciaal. De onboarding app van Appical helpt ons hierbij. We vertellen graag tijdens de sessie hoe we dit hebben aangepakt.

Brenda Varkevisser

Recruiter, Het Raamwerk

Aangeboden door Appical

Marieke Groenen-van Breenen Brenda Geuzebroek – Starink Marcel Haverkamp
A2 - Datagedreven HR, een feestje van ons allemaal!

De arbeidsmarkttekorten dwingen tot een transformatie die verder gaat dan alleen het HR-domein. Hoe zorg je voor draagvlak, en welke HR-positionering past hierbij? Kom luisteren naar het verhaal van Kempenhaeghe. Met deelname aan een van de lerende netwerken van PFZW zijn zij aan de slag gegaan met datagedreven werken en strategische personeelsplanning. Zo hebben zij met kwalitatief hoogwaardige data hun personele uitdagingen in kaart gebracht. Leer van hun ervaringen met het creëren van draagvlak en maak kennis met de bijdrage die data hierin kan leveren.

Marieke Groenen-van Breenen

HR Partner, Kempenhaeghe

Brenda Geuzebroek – Starink

OLY HR Adviseur, Kempenhaeghe

Marcel Haverkamp

Senior HR-consultant, PFZW Datadiensten

Aangeboden door PFZW

Sabine Uitslag
A3 - Aandacht voor je medewerkers: 3 best practices van buiten de zorg

De inschrijving voor de Nationale HR Zorg Award is weer geopend! Dit jaar staat de award in het teken van aandacht. Laat je in de sessie van FWG Progressional People inspireren door drie gerenommeerde organisaties van buiten de zorg, die aandacht voor medewerkers als geen ander in hun dna hebben. Onder begeleiding van Sabine Uitslag presenteren zij hun filosofie en aanpak.

 

Kom ideeën opdoen die je morgen in jouw eigen praktijk kunt toepassen. Én kom tot de ontdekking dat jouw organisatie ook een mooie aanpak heeft waarmee jullie zorgen voor aandacht, die je direct kunt insturen voor de HR Zorg Award! Dit kan tot 8 november via www.hrzorgaward.nl.

 

In de zorg wordt van alles bedacht en ontwikkeld om het verzuim en verloop van zorgprofessionals te verminderen. Maar uiteindelijk is alles terug te herleiden naar aandacht. Aandacht van collega’s, van je team, je leidinggevende, de organisatie, en ook: aandacht voor jezelf. Krijg je voldoende aandacht, dan voel je je gewaardeerd en ervaar je werkplezier. En dan denk je er niet over om je baan op te zeggen!

 

Kom je naar onze sessie? Dan ligt er na afloop ook nog een leuke attentie voor je klaar in de FWG-stand!

Sabine Uitslag

Chief Inspiration Officer, FWG Progressional People

Aangeboden door FWG Progressional People

Marc van Harten Gabriëlle Vierhout Hilde den Haan
A4 - Sluit die achterdeur: Gastvrij welkom voor nieuwe medewerkers

Het binnenhalen van nieuwe medewerkers is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat zij niet via de achterdeur vertrekken? Tijd voor actie, zodat je als HR-afdeling grip houdt op het inwerken van nieuwe medewerkers. Vaak moet je het als HR toch loslaten, zodra de handtekening is gezet. Ondersteun daarom nieuwe medewerkers én de bijhorende teams, zodat inwerken logisch en gastvrij wordt. Voor iedereen.

 

Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? Aafje (> 5000 medewerkers, ouderenzorg) laat samen met Educared zien hoe je als organisatie nieuwe medewerkers een warm welkom geeft waar persoonlijke aandacht en de werkplek centraal staan.

 

Tijdens deze praktijkcase laat Aafje praktische interventies zien die medewerkers helpen om gedurende de eerste maanden een zachte landing te krijgen, zodat zij op eigen tempo de organisatie goed leren kennen en zich betrokken voelen. Je bent van harte welkom om te ervaren hoe je in korte tijd een gastvrij onboardingprogramma ontwikkelt voor jouw nieuwe medewerkers.

Marc van Harten

Directeur en Adviseur, Educared

Gabriëlle Vierhout

Communicatie- & contentspecialist, Educared

Hilde den Haan

Adviseur Mens en Ontwikkeling, Aafje

Aangeboden door Educared

11.40 uur Wisselen van zaal
 

11.45 uur Workshopsessies ronde B en interactieve sessie E1

Jesse Giling Jotta Schattefor
B1 - In continue verbinding met je medewerkers

In deze interactieve workshop laat Effectory het belang zien van een goede verbinding tussen medewerkers en werkgever. In verbinding staan met je medewerkers betekent ruimte geven aan de stem van medewerkers, hier oprecht naar luisteren, én ernaar handelen. Essentieel voor duurzame en innovatieve organisaties. Maar hoe zorg je nu voor die verbinding?. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich gehoord voelen en hoe benut je hun innovatieve ideeën? Deze vragen staan centraal en worden middels de inzichten uit recente Effectory onderzoeken besproken.

Jesse Giling

Consultant, Effectory

Jotta Schattefor

People Strategy Consultant, Effectory

Aangeboden door Effectory

Sabine Venema Monique Leegte
B2 - Geen zorg om het diploma! Heeft uw zorgpersoneel écht zijn diploma behaald?

Diplomafraude in de zorg is aan de orde van de dag; geregeld lezen we krantenkoppen over diplomafraude in de zorg. Mijn diploma’s (voorheen Diplomaregister) biedt een uitkomst en gaat diplomafraude tegen! De diplomahouder kan een gratis digitaal uittreksel uit Mijn diploma’s downloaden. Dit is een officieel bewijs van het behaald diploma. Hiermee kan digitaal, gratis en snel een behaald diploma worden aangetoond.

Kent uw personeel het E-portfolio van Europass al? Hier kan gratis gebruik van worden gemaakt. Je uploadt het uittreksel uit Mijn diploma’s in je portfolio en deelt je gegevens via een link met wie jij dat wilt.

Meer weten over hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn? Kom dan naar onze workshop over Mijn diploma’s en Europass.

Sabine Venema

Beleidsadviseur, Mijn diploma’s

Monique Leegte

Adviseur, Europass

Aangeboden door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Jolanda van Hees Maria van Boekelen
B3 - Hoe laat je je zorgorganisatie shinen op het vlak van zelfsturing en talentontwikkeling

Thebe is een zorgorganisatie met 5000 medewerkers die de afgelopen 5 jaar samen met ixly succesvol vorm heeft gegeven aan duurzaam HR beleid en talentontwikkeling. Tijdens de lezing nemen Jolanda van Hees (teamcoach en loopbaanbegeleider bij Thebe) en Maria van Boekelen (organisatiepsycholoog en projectleider bij ixly) je mee op de route van zelfsturende teams naar zelfontwikkeling.

Jolanda van Hees

Teamcoach en Loopbaanbegeleider, Thebe

Maria van Boekelen

Organisatiepsycholoog/ projectleider, Ixly

Aangeboden door Ixly

Henriette Davelaar Emile Kouwenhoven
B4 - Fitte medewerkers: de basis voor duurzame inzetbaarheid

Als HR-professional in de sector zorg en welzijn heb je te kampen met uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Fitte medewerkers gaan immers langer mee én hebben meer plezier in hun werk. Ledenorganisatie PGGM&CO helpt werknemers en werkgevers om ‘fit voor morgen’ te zijn. In deze workshop nemen Henriette en Emile van PGGM&CO je mee in hoe jij als HR-professional de fysieke, mentale en financiële fitheid van jouw medewerkers positief kunt beïnvloeden.

Henriette Davelaar

Directeur, PGGM&CO

Emile Kouwenhoven

Propositiemanager, PGGM&CO

Aangeboden door PGGM&CO

Dr. Arjella van Scheppingen Ageeth Bijl
B5 - Personeelstekort? Anders (samen)werken in de zorg

Om invulling te kunnen geven aan de veranderende en toenemende vraag naar personeel moeten zorgmedewerkers duurzaam, met plezier en goed kunnen blijven (samen)werken. Dat vraagt om kwalitatief goed werk, goed werkgeverschap en om ruimte voor inzet van meer en ander personeel.

Via herontwerp van werk kunnen meer mensen betekenisvol aan het werk in de zorg. Dat blijkt uit praktijkgericht onderzoek dat dr. Arjella van Scheppingen in opdracht van UWV heeft verricht. Samen met Ageeth Bijl, directeur Care bij Zuyderland, vertelt zij hoe organisaties hun werk anders kunnen organiseren, wat dat oplevert en hoe UWV daarin middels het Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie kan ondersteunen.

Dr. Arjella van Scheppingen

Is zelfstandig onderzoeker, gespecialiseerd in het duurzaam organiseren en vitaliseren van arbeidsorganisaties. Zij is tevens verbonden aan CIAO, het Centrum voor Inclusieve Arbeidsorganisaties van de Universiteit Maastricht

Ageeth Bijl

Directeur Care, bij Zuyderland. Doen wat zorgorganisaties altijd deden is in deze krappe arbeidsmarkt volgens haar geen optie meer. Het herontwerp van werk heeft bij Zuyderland Care een duidelijke toegevoegde waarde gecreëerd voor personeel én cliënten.

Aangeboden door UWV

Maria der Weduwe Simone Nicolaes Bertrand Prinsen
E1 - Hoe organiseer je flexibiliteit in een duurzaam HR-beleid?

Het werven van vast én flex personeel wordt steeds lastiger. We hebben te veel PNIL (steeds meer zzp!), roosterproblemen, verloop, knellende interne processen en stijgende personeelskosten. Met als gevolg een gebrek aan grip en regie. Op welke manier kun je dat doorbreken? Met alleen inkoop van PNIL kom je er niet. Om te kunnen anticiperen op veranderingen heb je flexibiliteit in je personele inzet nodig. Hoe organiseer je dat het beste binnen een duurzaam HR-beleid?
Tijdens deze rondetafelsessie komen veranderingen en hoe je flexibiliteit voor vast en flex duurzaam kunt organiseren aan bod. Simone Nicolaes (Intrakoop) en Bertrand Prinsen (Labor Redimo) gaan in gesprek met personeelsmensen uit de praktijk van Leger des Heils en Pro Senectute.

Maria der Weduwe

Locatiemanager Oranjestein en Locatiemanager a.i. Spaar en Hout, Wildhoef, Wildstaete en Tussenhout, Pro Senectute

Simone Nicolaes

Inkoper/ productmanager HRM, Intrakoop

Bertrand Prinsen

Oprichter en Partner, Labor Redimo

Let op: voorinschrijving max 30 personen.

12.25 uur Lunch en bezoek stands op de informatiemarkt
 

13.30 uur Opening middagprogramma door de dagvoorzitter

Anouk ten Arve Bert Roelofs Rianne Jasperse
13.35 uur Plenaire Dialoog - Zuurstof voor zorgprofessionals: begint bij jezelf!

Zorgprofessionals zijn het hart van je organisatie. Echter hun hartslag wordt hoger en oververmoeidheid dreigt. Om hartfalen van je organisatie te voorkomen is inzicht en actie nodig! Dit begint bij jou als HR-professional en strategisch businesspartner. Hoe organiseer je zuurstof voor jezelf en pak je de organisatie aan?

De plenaire dialoog is opgedeeld in twee delen:
• Inzicht: Het hart in balans en de rol van HR hierin. Wat zijn de valkuilen en succesfactoren die in de afgelopen 10 jaar naar boven zijn gekomen.
• In actie: in dialoog met 3 organisaties en de zaal: Wie ben je als HR-professional en strategisch business partner. Hoe organiseer je zuurstof voor jezelf? En wat zet je in om succesvol een organisatiestrategie in te voeren.

 

Anouk ten Arve

Programmamanager bij Stichting IZZ en Auteur van het managementboek ‘Zuurstof voor Zorgprofessionals’

Bert Roelofs

Manager Mens, Cultuur en Leiderschap, Rivas Zorggroep. Bert Roelofs heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van HR-besturing in complexe en veranderende omgevingen binnen de private en publieke sector

Rianne Jasperse

Manager HRM, De Wever


14.15 uur Wisselen van zaal
 

14.20 uur Workshopsessies ronde C en interactieve sessie E2

Jeroen Schaapveld Debbie Bergsma
C1 - Hoe stimuleer je medewerkers om zelf regie te nemen over hun gezondheid en inzetbaarheid?

Deze vraag houdt veel werkgevers bezig. Tijdens deze sessie vertel ik je hoe je in dialoog kunt gaan met je medewerkers over vitaliteit en inzetbaarheid met behulp van het Platform Vitale Medewerkers.

Waarmee prikkel je medewerkers? Hoe start je een gesprek over vitaliteit? Hoe kun je laagdrempelig interventies aanbieden en hoe helpt het platform je hierbij?

Jeroen Schaapveld

Adviseur Vitaliteit en Gezondheid, Colijn & partners

Debbie Bergsma

HR Adviseur, Woonzorg Flevoland

Aangeboden door Colijn & Partners

Gijs de Haas van Dorsser
C2 - Ikigai: vergroot de bevlogenheid van uw medewerkers met als resultaat een lager verzuim

De werkdruk in de zorg is enorm. U wil voorkomen dat verzuim en uitstroom verder toenemen. Bevlogenheid en persoonlijke groei van de zorgprofessional spelen hierin een belangrijke rol. In deze sessie nemen wij u mee in de Ikigai formule en het organiseren van een succesvol ontwikkelingspad voor uw medewerkers om de gewenste bevlogenheid en productiviteit te realiseren.

Gijs de Haas van Dorsser

Chief Sales Officer, Zorgwerk

Aangeboden door Zorgwerk

Nicoline Mulder Jet van den Hoek
C3 - Zo behoud je medewerkers voor je organisatie! Herken de zachte signalen van uitval of vertrek

Voordat een medewerker ziek wordt of ontslag neemt, zijn er zachte signalen zichtbaar. Door die signalen te herkennen en actie te ondernemen, is verzuim mogelijk te voorkomen of wordt de medewerker voor de organisatie behouden. In deze praktische workshop leer je welke zachte signalen leidinggevenden kunnen herkennen. Je ontdekt hoe je organisatie meer aandacht voor de medewerker kan organiseren zonder dat het extra tijd en geld kost. Aandacht voor de medewerker of het team, leidt tot meer werkplezier en dát leidt tot behoud. Deze workshop wordt gegeven door één van de honderd deskundige Sterk in je werk loopbaancoaches in zorg en welzijn.

Nicoline Mulder

Loopbaancoach Sterk in je werk en trainer

Jet van den Hoek

Trainer, Sterk in je werk

Aangeboden door Sterk in je werk

Manuela de Jongste Reinoud Prins
C4 - Hoe kom ik het makkelijkste aan een burn-out?

In deze interactieve workshop, geleid door 2 ervaringsdeskundigen, nemen we je mee in hoe burn-outs ontstaan. Samen met jou kijken we naar de invloeden die zorgen voor ongezonde stress en mentaal verzuim. Corona heeft geleid tot burn-out, eenzaamheid, onthechting en zelfs trauma’s. Als je weet hoe je een burn-out kunt krijgen, dan krijg je ook inzicht in wat je er aan kunt doen om het te voorkomen.

Manuela de Jongste

directeur/eigenaar, DiFfit

Reinoud Prins

Ervaringsdeskundige en coach, DiFfit

Aangeboden door DiFfit

Wendy Kloos Mathieu de Man
C5 - Financiële voordelen voor instroom en behoud van personeel middels digitale innovatie

OAZ, dé HR specialist op het gebied van subsidies en innovaties, gaat in gesprek met een zorgprofessionals over de noodzaak van digitale innovatie bij de instroom en het behoud van personeel in de zorg en de financiële voordelen hiervan. Hoe pak je dit aan, wat zijn de valkuilen en hoe laat je het voor je werken? We bespreken hoe digitale innovatie kan bijdragen aan het optimaal benutten van de beschikbare financiële voordelen van je medewerkers. Kom en neem deel aan dit interactieve rondetafelgesprek.

Wendy Kloos

Zelfstandig Projectmanager, Kloos Projectmanagement

Mathieu de Man

zelfstandig Business Strategy Consultant en Manager ICT ontwikkeling, OAZ

Aangeboden door OAZ

Jamila el Mansouri
E2 - Investeren in de zorgmedewerker als mens!

Als HR-professional doe jij jouw best om jouw zorgmedewerkers te boeien en te binden voor jouw organisatie. Dat lukt jou! Helaas, vertrekken via de draaideur meer zorgmedewerkers dan dat jij kunt verwelkomen. Een behoorlijke energielek, voor jou én voor het desbetreffend zorgteam! Medewerkers verlaten dikwijls organisaties omdat zij het gevoel hebben geen (verdere) ontwikkelingsstappen voor zichzelf of hun team te kunnen maken. Geen uitdaging, geen inspiratie, laag verbindingsniveau, doelgerichtheid mist en het behalen en vieren van resultaten ontbreekt. Zij missen eenheidsgevoel of voelen geen ruimte om het eigen potentieel optimaal aan te spreken en te benutten. Iedereen zou het anders willen zien, maar hoe? Door mens-inhoudelijk te investeren in de ontwikkeling van het individu én het team. Middels het Transformatiemodel worden en blijven medewerkers en hun plek in het team centraal! Het model inspireert, geeft energie, confronteert, zet aan tot potentieelbenutting en ondersteunt in het vergroten van veiligheid, verbinding en doelmatigheid. Zowel individueel als op teamniveau levert dit groei op.

Jamila el Mansouri

(Transformatie)coach voor mens en organisatie, Youmen en Met Jamila

Let op: voorinschrijving max 30 personen.

15.00 uur Pauze en bezoek stands op de informatiemarkt
 

15.25 uur Praktijkcases ronde D

Ingrid Schoemaker Karin Schuldink
D1 - Blijmakers redden de arbeidsmarktkrapte!

In het voorjaar 2020 opende Amstelring een nieuwe locatie voor dementiezorg. Vanuit een inhoudelijke overtuiging startte Amstelring met de samenstelling van een team dat niet alleen bestond uit zorgprofessionals, maar ook uit mensen met een andere achtergrond. Met een mix van deze medewerkers wilde Amstelring een meer sociale benadering voor mensen met dementie bewerkstelligen. Minder gericht op zorg, maar juist meer op ‘een fijne dag’ voor de bewoners. Daarvoor startte Amstelring een campagne met twee sporen: één om zorgprofessionals te werven, en één om zogenaamde ‘blijmakers’ te werven. Het resultaat van de wervingscampagne na 4 maanden? Dat waren 3 zorgprofessionals en 183 blijmakers!

Inmiddels is het eerste team gestart. En dat brengt best wat teweeg! Voor het verhaal over de successen en de uitdagingen die de nieuwe blijmakers Amstelring brengen, nemen Ingrid Schoemaker en Karin Schuldink u graag mee tijdens deze workshop.

Ingrid Schoemaker

Locatiemanager Amstelring

Karin Schuldink

Strategisch adviseur Amstelring


Dianne van Dongen
D2 - 20 jaar bedrijfsopvangteam in het ziekenhuis; nodig of overbodig?

Wat kan een vangnetteam (bedrijfsopvangteam) bijdragen in de zorg voor medewerkers, welke effecten kan dit hebben op de teams en de cultuur binnen de organisatie. In deze sessie benoemen we verschillende vormen van opvangteams en welke voor-en nadelen daar aan kunnen zitten. Hoe zet je nou een bedrijfsopvangteam op in het ziekenhuis, wat heb je daar voor nodig? En vooral ook ervaringen van de collega’s die dit doen. Na deze presentatie weten de deelnemers hoe een BOT in het ziekenhuis opgezet kan worden, kunnen zij voor en nadelen benoemen van diverse vormen van bedrijfsopvang en hebben zij inzicht in de effecten van een BOT op de teams en de cultuur in de organisatie.

Dianne van Dongen

Bedrijfsmaatschappelijk werker en coördinator van het vangnet, Ziekenhuis Rivierenland


Hjalmar Schel
D3 - Robotisering van HR-taken in de zorg

Hoewel HR in de zorg draait om menselijk handelen, ondersteunt technologie inmiddels ook deze cruciale rol. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en blijft er meer tijd over voor het echte mensenwerk. Zo zit het leveren van toegevoegde waarde voor mensen binnen de organisatie niet in de uitvoering van repeterende handelingen. Hoe je op een simpele manier aan de slag kunt gaan met de robotisering van jouw taken, leer je in deze break-out sessie. Vooral geschikt voor organisaties die gebruik maken van AFAS.

Hjalmar Schel

Business consultant HR Tech, IJK

Aangeboden door IJK

Monique van Rijn Diana Hulshoff
D4 - Visiegedreven en vanuit holistische blik zorgprofessionals ruimte bieden

Om de zorg in de toekomst voor iedereen beschikbaar te houden, met behoud van kwaliteit, moeten we die zorg anders organiseren. Enerzijds betekent dit letterlijk anders organiseren (sociale innovatie) anderzijds biedt technologie (technologische innovatie) mogelijkheden om cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals maximaal te ontzorgen. ZorgSpectrum is in samenwerking met Zorgkantoor Zilveren Kruis en collega-zorgorganisatie Vecht&Ijssel een fieldlab gestart. Hier wordt al lerend geëxperimenteerd hoe de zorg van de toekomst er in het verpleeghuis uit ziet. Afgelopen jaar hebben wij in dit fieldlab geëxperimenteerd en ervaren hoe we het werk anders kunnen inrichten, waarbij zeggenschap en autonomie terug gaat naar de zorgprofessionals én gelukkigere zorgprofessionals overhoudt. Tijdens deze parallel sessie zullen Monique van Rijn (manager locatie Kuifmees) en Diana Hulshoff (HR Businesspartner) de geleerde lessen delen vanuit het perspectief van de manager, HR, zorgprofessional én bewoner. Na de sessie weet jij wat visiegedreven en vanuit een holistische blik de zorgprofessionals biedt en hoe de zorg van de toekomst uit kan zien.

Monique van Rijn

Manager locatie Kuifmees, ZorgSpectrum

Diana Hulshoff

HR Businesspartner, ZorgSpectrum


16.05 uur Wisselen van zaal
 

Niek van den Adel
16.10 uur Keynote - Veerkracht komt uit jezelf, ik geef je alleen een zetje

We hebben met HR in de Zorg een uitdaging om ons personeel te binden, te behouden en gezond te houden. Maar daarnaast ook vooral om goed voor onszelf te blijven zorgen.
Hoe blijf je veerkrachtig als de klappen van boven en onderen komen, de (arbeids) markt nog verder onder druk komt te staan én hoe faciliteer je dat medewerkers zichzelf op één gaan zetten. Wat kunnen we leren van een man die op zijn 28ste ogenschijnlijk alles verloor, maar daardoor veerkrachtiger werd dan ooit? Niek neemt je mee in een verhaal van inspiratie naar activatie, een verhaal met een lach en een traan waardoor je geïnspireerd, geactiveerd en energiek de zaal verlaat.

Niek van den Adel

Spreker en Auteur van o.a. ‘Zet de patiënt op 2’, ‘Crash’ en ‘De Lamme leidt De Blinde’


16.50 uur Afsluiting programma door dagvoorzitter

17.00 uur Uitnodiging voor de netwerkborrel

18.00 uur Vol inspiratie, contacten en ideeën naar huis. Tip! Bekijk de kennisbank met alle content van de dag.

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN