Lieke Lange: een andere kijk op personeelstekort in de zorg

Tijdens het jaarcongres HRM in de Zorg op 22 september geeft Lieke Lange een andere kijk op de arbeidsmarkt. Juist nu!
321.300 Mensen, die niet in de zorg werken, zouden de switch naar de zorg willen maken. Misschien denk je: ze weten niet wat werken in de zorg inhoudt en roepen maar wat! Maar stel dat de helft van die mensen daadwerkelijk de stap zou maken. Dat zijn ruim 160.000 zijinstromers. Twee keer zo veel als het te verwachten personeelstekort. 

Lieke Lange is HR-professional en eigenaar van adviesbureau LL&co, werd in 2009 uitgeroepen tot beste HR-professional van de non-profit sector vanwege haar vernieuwende kijk op HR. In 2018 won zij met het Carrière Switch Traject de Nationale HR Zorg Award. Lieke was als HR adviseur en projectleider vanuit Pluryn betrokken bij dit zij-instroom traject voor 60 nieuwe medewerkers. Een schitterend project wat landelijk navolging verdient, zei Minister Hugo de Jonge bij de prijsuitreiking Daarnaast werkt Lieke voor het Actie Leer Netwerk en de HBO-V. In mei 2020 lanceerde ze haar eerste boek: Carrière Switchers, pak het personeelstekort aan! Ze deelt tijdens HRM in de Zorg diverse praktijkervaringen.

Met dit boek heb je het juiste stappenplan in handen om het personeelstekort aan te pakken: het Carrière Switch Traject  en acht andere oplossingen. Met de beste adviezen, voorbeelden en interviews uit de praktijk. Geen lege hulzen of bullshit! Wel een andere kijk op de arbeidsmarkt. Het boek kost € 29,95, maar levert je een stappenplan voor kwalitatief goed zorgpersoneel op. Je kunt het boek bestellen via het Auteurscollege

Reacties op het boek
Carrièreswitchers zijn echt anders; ze komen iets halen en veel brengen. Je daarvoor openstellen is even wennen, maar zo waardevol! Sabine Uitslag, directeur Werkplezier, bestuurder, politica en verpleegkundige
Het carrièreswitchtraject is een steengoed project dat landelijke navolging verdient. Het geeft veel mensen de mogelijkheid om een gedurfde stap te zetten. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 

Over HRM in de Zorg – 22 september Congrescentrum 1931 Den Bosch
Al 14 jaar, met jaarlijks 350 deelnemers, is HRM in de Zorg hèt grootste jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg en welzijn. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Waar kunt u van elkaar leren en samenwerken? Wij bieden:

  • actuele HR ontwikkelingen in zorg & welzijn
  • inspirerende keynote lezingen
  • innovatieve praktijkcases
  • praktijkgerichte workshops
  • boekenstands met boeksigneersessies
  • uitgebreide informatiemarkt met stands
  • netwerken en co-creëren met 350 vakgenoten
  • vóór en dóór HR, bestuur/directie en lijn
  • werkzaam in en voor de care & cure

Schrijf je zorgeloos in en maak gebruik van de vroegboekkorting
Schrijf in vóór 1 juni en betaal slechts € 245,-. Bovendien kunt u gratis 2 collega’s meenemen. De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, lunch, koffiepauzes en programmaflyer.
U kunt zich zorgeloos inschrijven voor en deelnemen aan onze congressen. Mocht u verhinderd zijn of toch ziekteverschijnselen vertonen, kunt u uiteraard kosteloos een collega in uw plaats laten gaan.

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN