Jeroen Bosch Ziekenhuis wendbaar met oog voor talent en loopbaan

Hoe kunnen we samenwerken en regionale loopbaanlijnen maken?

Hoe blijf je als organisatie wendbaar en draag je bij aan de loopbaanontwikkeling van je medewerkers? Is het mogelijk om flexibiliteit en talentontwikkeling te combineren? Een praktijkvoorbeeld vanuit het Jeroen Bosch ziekenhuis.

De afgelopen periode heeft nog maar eens bevestigd hoe belangrijk het is om als organisatie wendbaar te zijn en je aan te passen. COVID-19 betekende voor ons ziekenhuis dat we snel een aantal COVID afdelingen moesten inrichten en dat we de overige zorg snel moesten afschalen en dat vroeg een grote flexibiliteit van onze medewerkers. Ook buiten deze crisis is wendbaarheid en flexibiliteit belangrijk om mee te kunnen bewegen met patiëntstromen. Mobiliteit en loopbaanontwikkeling vormen een belangrijke pijler van ons HR-beleid, met als twee belangrijkste doelstellingen: de kwaliteit van zorg verbeteren en het werk in de zorg aantrekkelijk maken en houden. Het JBZ heeft de afgelopen jaren verschillende initiatieven gestart om te zorgen voor een interessante baan in de zorg, waardoor we zorgprofessional willen behouden voor de zorg. Zo hebben we de loopbaanreis ontwikkeld voor nieuwe en bestaande medewerkers. Dit programma ondersteunt je op maat om jouw loopbaan te bepalen, te ontwikkelen en uiteindelijk te realiseren. Voor verpleegkundigen met andere ambitie ondersteunen we het werken in combinatiefuncties of rollen, zodat verpleegkundigen naast patiëntenzorg beleidsmatige of innovatie werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast wil het JBZ de zorg ontwikkelen rondom de patiënt. Dit vraagt flexibiliteit en samenwerking tussen disciplines. Het JBZ wil dit flexibele organiseren vormgeven door het ontwikkelen van de zogenaamde T-shaped professional, die brede inzetbaarheid combineert met verdere specialisatie van verpleegkundigen. We ondersteunen deze ontwikkelingen met ons digitale loopbaanplatform JoBZ.

Graag gaan we hierover tijdens het congres HRM in de Zorg op 22.9 in gesprek en kijken we ook samen naar de toekomstscenario’s. Hoe kunnen we samenwerken en regionale loopbaanlijnen maken?

  • Marie-José Frederiks, Manager HR, Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Marlou Smeelen, specialist Mobiliteit, Jeroen Bosch Ziekenhuis

Sessie D2 vindt plaats van 15.25-16.05 voor groep 1, en van 16.40-17.20 voor groep 2. Bekijk hier het volledige Canon programma.

Over HRM in de Zorg – dinsdag 22 september 2020
HRM in de Zorg is al 14 jaar hét grootste HR congres voor de zorg. Opgezet voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. U bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor u. Het thema in 2020 is ‘HR stuurt op DNA in de Zorg. Vakmanschap – Vernieuwing – Verbinding’.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-. Schrijf je nu in!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN